Hvis virkelighed?

Pierre Collignons bog “Tilbage til virkeligheden” har fået omtale i mange medier både main-stream og øh… ikke-mainstream hvad så forskellen end måtte være. Bl.a. på Eftertryk hvor bogen i en anmeldelse introduceres på flg. vis:
citat;

“I sin bog Tilbage til virkeligheden giver Pierre Collignon en tiltrængt og kritisk analyse af den nutidige nyhedsjournalistiks udfordringer og kommer med sit eget bud på, hvordan disse udfordringer kan og bør imødegås. Collignons kritiske diagnose er indsigtsfuld og velunderbygget, men den er samtidig mangelfuld og derfor problematisk. Dels undlader hans analyse at forholde sig til de økonomiske rammebetingelser, der strukturerer og udfordrer den digitale nyheds- og medieproduktion. Dels får Collignon aldrig gjort klart, at hans eget publicistiske ideal for nyhedsjournalistikken hviler på et normativt offentlighedsbegreb. Disse mangler svækker både Collignons kritiske analyse og hans positive modsvar på de problemer, som nyhedsjournalistikken står over for, i en tid præget af fake news, politisk spin og stigende mistillid til såvel politikere som nyhedsmedier.”

Mere kritisk er Jesper Larsen (JL) i en anmeldelse på sin blog på Kommunikationsforum hvor han bl.a. skriver
citat

“…Bogen er en iscenesættelse af Collignon som autoritet på stofområdet, men store dele af indholdet er omskrevne kopierede fortællinger, uden selvstændig research eller faktatjek. Derfor er bogen fyldt med fejl…”

JL dokumenterer en række af disse fejl i samme anmeldelse.
Helt omvendt er anmeldelsen i Journalisten hvori det bl.a. – under overskriften “Tilbage til sandheden“(!) – hedder:
citat

“’Tilbage til virkeligheden’ er resultatet af et imponerende researcharbejde. Bogen er velargumenteret og vældig godt skrevet. “

Poster der ligner : forbrugerstof - løgne og medier - -

Indrykket : 7. oktober 2018 -

*

om...

Weblog at bo-k dot dk - blog om blogs, nettet, IT, medier, fri software etc.

cookies

Weblog at bo-k dot dk anvender cookies. Besøg på Weblog at bo-k dot dk forudsætter at du er indforstået med anvendelsen af cookies.

følg med...

RSS Feed til din nyhedslæser Følg bloggen på twitter

find...

søg i alle indlæg:

Creative Commons Navngivelse - Ikke-kommerciel - Del på samme vilkår 2.5  Licens Weblog at bo-k dot dk is powered by WordPress etc.

Valid XHTML, Valid CSS,

weblog at bo-k dot dk : http://www.bo-k.dk/weblog/index.php